Πώς να αποκρύψετε μπλοκαρισμένες συνομιλίες στο WhatsApp

Πώς να αποκρύψετε μπλοκαρισμένες συνομιλίες στο WhatsApp

Η απόκρυψη αποκλεισμένων συνομιλιών στο WhatsApp είναι μια επιλογή που χρησιμοποιούν ορισμένοι. Αυτή η εφαρμογή είναι από τις πιο δημοφιλείς στις συσκευές μας, επομένως αναζητούμε πάντα τις καλύτερες δυνατότητες και λειτουργίες που είναι διαθέσιμες σε εμάς.

Αυτή η λειτουργία είναι μία από τις λειτουργίες που εφαρμόστηκαν πρόσφατα από την ίδια την εφαρμογή. Η ιδέα είναι να μπορούμε να τοποθετούμε συγκεκριμένες συνομιλίες σε έναν ειδικό φάκελο και να τις προστατεύουμε με κωδικό πρόσβασης. Προηγουμένως, η μέθοδος ήταν να αποκλείουμε το άτομο, αλλά τώρα μπορούμε να αποκλείσουμε συγκεκριμένες συνομιλίες και να τις αποθηκεύουμε σε έναν ειδικό φάκελο.

Πώς να αποκρύψετε μπλοκαρισμένες συνομιλίες στο WhatsApp

Η λειτουργία ονομάζεται «Κλείδωμα Συνομιλίας» και χρησιμοποιείται συχνά για την προστασία του απορρήτου μας από αδιάκριτα βλέμματα. Η ιδέα δεν είναι να βρίσκουμε αυτές τις συνομιλίες στην κανονική λίστα όλων των μηνυμάτων. Αντίθετα, πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη ενότητα και να επαληθεύουμε τη χρήση των βιομετρικών στοιχείων του τηλεφώνου για να έχουμε πρόσβαση στα μηνύματα.

  • Για να εκτελέσουμε αυτή τη λειτουργία, ανοίγουμε το WhatsApp.
  • Μέσα, Επιλέγουμε το άτομο που θέλουμε να αρχειοθετήσουμε. Μπαίνουμε στο προφίλ σας, ανοίγουμε όλες τις ρυθμίσεις στο επάνω μέρος της συνομιλίας.
  • Θα έχουμε πρόσβαση σε μια μεγάλη λίστα, όπου έχουμε τις συνομιλίες, τα wallpapers και την επιλογή "Αποκλεισμός συνομιλίας". Είναι μια καρτέλα που θα πρέπει να σύρουμε αν θέλουμε να την ενεργοποιήσουμε.
  • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα αναφέρει "Διατηρήστε αυτήν τη συνομιλία κλειδωμένη και κρυφή". Ένα πλαίσιο θα εξηγήσει πώς χρησιμοποιήστε Face ID ή δακτυλικό αποτύπωμα  για να ανοίξετε αυτήν τη συνομιλία, διαβάστε όλες τις ειδοποιήσεις σε αυτήν τη συσκευή. Επιπλέον, κάνει μια άλλη σημείωση, και αυτή είναι ότι οι μπλοκαρισμένες συνομιλίες θα διαχωριστούν από τις άλλες συνομιλίες.
  • Εάν δεν έχετε διαμορφώσει το Face ID ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα, θα πρέπει να βγείτε από το WhatsApp. Θα μπείτε στην εφαρμογή ρυθμίσεις από το τηλέφωνό σας.
  • Θα ψάξουμε τη λίστα την επιλογή Face ID και κωδικοποιούμε και θα εφαρμόσουμε τα απαραίτητα βήματα για την ενεργοποίησή του.

Πώς να αποκρύψετε μπλοκαρισμένες συνομιλίες στο WhatsApp

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο Αποκλεισμένες συνομιλίες;

  • Για πρόσβαση "Οι συνομιλίες έχουν αποκλειστεί"Πρέπει να πάτε στο τμήμα τους.
  • Μπείτε στο WhatsApp και θα δείτε πώς εμφανίζεται η λίστα των συνομιλιών σας.
  • Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω και ολοκληρώστε το κύλιση στο κάτω μέρος.
  • Θα δείτε πώς εμφανίζεται ο φάκελος "Οι συνομιλίες έχουν αποκλειστεί".
  • Για πρόσβαση, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε το Face ID σας ή να τοποθετήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να το ξεκλειδώσετε.
  • Τώρα θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη συνομιλία που έχετε αποκλείσει για να τη δείτε και να στείλετε ένα μήνυμα.

Θέλετε να ξεμπλοκάρετε τις αποκλεισμένες συνομιλίες;

Μπορείτε να το κάνετε με μερικά απλά βήματα. Πρέπει να επιστρέψουμε στη συνομιλία του ατόμου που έχουμε μπλοκάρει.

  • Έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες συνομιλίας σας.
  • Αναζητούμε την ενότητα «Αποκλεισμός συνομιλίας».
  • Μετακινούμε την καρτέλα για να μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε. Προφανώς, θα σας ζητήσει ξανά να επιβεβαιώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το Face ID,
  • Με την απενεργοποίηση αυτής της επιλογής, θα έχουμε ξανά πρόσβαση σε αυτήν τη συνομιλία χωρίς α έλεγχος ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης.
  • Πριν ενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό των συνομιλιών σας, πρέπει να γνωρίζετε αυτές τις λεπτομέρειες.

Πώς να αποκρύψετε μπλοκαρισμένες συνομιλίες στο WhatsApp

Με το μπλοκάρισμα συνομιλίας, μπορείτε να αποκλείσετε όχι μόνο ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά και ομαδικές συνομιλίες , ακόμη και εκείνες που έχετε θέσει σε σίγαση.

Λάβετε υπόψη ότι ακόμα κι αν το έχετε αποκλείσει, ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση σε αυτήν την ενότητα ή τη συνομιλία, μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις , επομένως θα συνεχίσει να εμφανίζεται στη συσκευή σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να αποτρέψετε την εμφάνισή της στο τηλέφωνό σας.

Ο αποκλεισμός συνομιλιών γίνεται εντός της εφαρμογής WhatsApp, αλλά μόνο σε μία συγκεκριμένη συσκευή . Εάν έχετε άλλες συσκευές συνδεδεμένες με την εφαρμογή ή εάν είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, αυτές οι συνομιλίες δεν θα αποκλειστούν.

Αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του WhatsApp, οι κλειδωμένες συνομιλίες σας μπορούν να διατηρηθούν ως έχουν, ακόμα και όταν θέλετε να τις επαναφέρετε στο τηλέφωνό σας.

Ένα άλλο γεγονός που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το άτομο ή η ομάδα που έχετε αποκλείσει δεν θα ανακαλύψει οποιαδήποτε στιγμή ότι τους έχετε αποκλείσει με αυτήν τη λειτουργία.

Τι σημαίνει "Αρχειοθετημένη συνομιλία";

Το να έχεις κάποιον αποκλεισμένο δεν είναι το ίδιο με το να τον έχεις αρχειοθετήσει. Οι "Αρχειοθετημένες συνομιλίες" είναι μια άλλη λειτουργία αυτής της εφαρμογής που σας επιτρέπει να αποκρύψετε ατομικές ή ομαδικές συνομιλίες από τη λίστα συνομιλιών σας, επιτρέποντάς σας να οργανώσετε καλύτερα τις συνομιλίες σας.

  • Για να μπορέσετε να τα αρχειοθετήσετε, μπείτε στη συνομιλία συνομιλίας και Δείτε το άτομο ή την ομάδα που θέλετε να αρχειοθετήσετε.
  • Σύρετε το όνομα προς τα αριστερά, όπου μπορείτε να δείτε ότι η επιλογή "Αρχείο". Εάν πατήσετε, θα αρχειοθετηθεί αυτόματα.
  • Η περιοχή του αρχείου επαφών θα εμφανιστεί όταν μπείτε στην εφαρμογή, την κύρια οθόνη όπου βρίσκονται όλες οι συνομιλίες σας. Θα εμφανίζεται στην κορυφή όλων των συνομιλιών.
  • Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα από το αρχειοθετημένο άτομο ή ομάδα, θα μπορείτε να το αναγνωρίσετε επειδή ένας αριθμός εμφανίζεται δίπλα στη λέξη "Αρχειοθετημένα".
  • Για πρόσβαση, κάντε κλικ στη λέξη "Αρχειοθετημένα” και θα μπορείτε να δείτε ποιος σας έστειλε αυτό το μήνυμα.

Οι επιλογές συνομιλίας « Αρχειοθέτηση » και « Απόκρυψη » είναι διαφορετικές. Επιπλέον, αυτές οι λειτουργίες δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο σε Android και iPhone. Ο χειρισμός τους είναι διαφορετικός, επομένως είναι σημαντικό να διαβάσετε τα βήματά μας για να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης μιας συσκευής Apple.


Προσθήκη ως προτιμώμενης πηγής στην Google