Η Apple εξελίσσεται συνεχώς και μία από τις προτεραιότητές της είναι να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των χρηστών της . Με την ενημέρωση του iOS 17, πολλές λειτουργίες, όπως το AirDrop, έχουν βελτιωθεί. Επομένως, σήμερα θα σας δείξουμε πώς να προστατεύσετε το NameDrop και θα σας παρέχουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη νέα λειτουργικότητα.
Η εύκολη κοινοποίηση των δεδομένων σας μπορεί να ακούγεται πολύ βολική, και όντως ισχύει, αλλά υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα ασφαλείας. Παρόλο που η Apple είναι γενικά πολύ προσεκτική με το απόρρητο των χρηστών της , αυτή η λειτουργία μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα. Για να νιώθετε πιο ασφαλείς όταν τη χρησιμοποιείτε, απλώς ακολουθήστε μερικές συμβουλές.
Τι είναι το NameDrop και πώς χρησιμοποιείται;
Αυτή η νέα λειτουργία, διαθέσιμη στο iOS 17, ήταν μία από τις νέες λειτουργίες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας. Εάν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, δύο χρήστες iPhone μπορούν να την ενεργοποιήσουν αγγίζοντας μεταξύ τους τα πάνω άκρα των smartphone τους.
Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί στη συσκευή σας μια κάρτα επαφής με τη διεύθυνση email και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση ή Μόνο λήψη. Εάν επιλέξετε να κοινοποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, αυτά θα κοινοποιηθούν σε άλλες ομάδες. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το NameDrop;
Η κοινοποίηση επαφών θα ακυρωθεί εάν τα δύο smartphone διαχωριστούν σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας ή εάν επιλέξετε να κλειδώσετε το iPhone χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας. Ενώ το NameDrop ενεργοποιείται αυτόματα κατά την ενημέρωση σε iOS 17, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι απαιτείται η συγκατάθεση του χρήστη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
Η λειτουργία εξατομίκευσης σάς επιτρέπει να ελέγχετε τι εμφανίζεται όταν ένα μήνυμα κειμένου ή μια κλήση από εσάς φτάνει στο τηλέφωνο ενός φίλου ή μέλους της οικογένειάς σας. Είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμη, με μια ποικιλία χρωμάτων και επιλογών για την εμφάνιση selfies, emoji ή απλώς του ονόματός σας. Η Apple αποκαλεί την εικόνα που εμφανίζεται κατά τη μεταφορά NameDrop "Αφίσα Επαφής".
Εδώ μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να στείλει πληροφορίες AirDrop στο τηλέφωνό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε πιο σίγουροι ότι δεν στέλνετε δεδομένα σε οποιαδήποτε συσκευή.
Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω αυτήν την εναλλακτική;
Αυτή η επιλογή, η οποία σας επιτρέπει να μοιράζεστε επαφές και στοιχεία επικοινωνίας απλώς κρατώντας το iPhone σας κοντά σε ένα άλλο iPhone, είναι πολύ χρήσιμη. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για να αποτρέψετε την τυχαία αποστολή των επαφών σας . Πρόκειται για μια ασφαλή διαδικασία, αλλά ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να τη χρησιμοποιήσετε ακούσια.
Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ακολουθήστε τα εξής βήματα :
Για να γίνει αυτό, πρώτα Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής.
Μόλις εδώ κάντε κλικ στο NameDrop στην ενότητα Γενικά.
Εδώ, απενεργοποιήστε την επιλογή Συσκευή ζουμ παρακάτω.
Εάν αργότερα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα με τον ίδιο τρόπο και να την ενεργοποιήσετε ξανά.
Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, μετά αγγίξτε Γενικά και AirDrop.
Παω σε Ξεκινήστε την ενότητα Κοινή χρήσηκαι μετακινήστε το κουμπί Συσκευές ζουμ προς τα αριστερά.
Ποιες άλλες σκέψεις πρέπει να έχουμε υπόψη μας;
Είναι σημαντικό οι δύο συσκευές να βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην άλλη για λίγα λεπτά, σε απόσταση λίγων εκατοστών μεταξύ τους. Όπως και το Apple Pay, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί επικοινωνία κοντινού πεδίου ή NFC αντί για Bluetooth ή Wi-Fi. Όταν τα τηλέφωνα απομακρύνονται το ένα από το άλλο, η διαδικασία NameDrop σταματά αυτόματα.
Το ίδιο συμβαίνει αν σύρετε προς τα πάνω χωρίς να συμφωνήσετε να κοινοποιήσετε πληροφορίες. Ως πρόσθετο επίπεδο προστασίας, η συσκευή σας πρέπει επίσης να ξεκλειδωθεί με κωδικό πρόσβασης ή βιομετρικό σαρωτή για να ενεργοποιηθεί το NameDrop. Η διαδικασία διακόπτεται αν κλειδώσετε το τηλέφωνό σας ενώ κάνει κοινοποίηση.
Αν το iPhone σας δεν έχει ορίσει κωδικό πρόσβασης, ορίστε έναν τώρα. Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε όλα τα δεδομένα σας. Φυσικά, να είστε προσεκτικοί όταν κοινοποιείτε στοιχεία επικοινωνίας σε άλλους. Αυτός είναι ένας τρόπος για να προστατεύσετε το NameDrop.
Πόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιήσετε το NameDrop;
Για να ξεκινήσετε, εσείς και ένα άλλο άτομο Θα πρέπει να κρατούν την κορυφή του iPhone όπου βρίσκεται η κάμερα, δίπλα δίπλα. Με αυτόν τον τρόπο το NameDrop δεν θα ενεργοποιηθεί μόνο και μόνο επειδή κάποιος έβαλε το iPhone του στο iPhone σας.
Όταν τοποθετείτε το επάνω μέρος του τηλεφώνου μαζί, υπάρχει ένα εφέ φωτός και κυμάτων, που συχνά ονομάζεται ανταλλαγή υγρών, στην οθόνη που υποδεικνύει ότι Η σύνδεση NameDrop ξεκινά.
Εάν βλέπετε αυτό το φως και δεν θέλετε το NameDrop, μπορείτε να απομακρύνετε το iPhone σας και θα σταματήσει. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι είναι απίθανο κάποιος να μεταφέρει απλώς αυτά τα δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή σας.
Για πρόσθετη ασφάλεια, συνιστούμε να κλειδώνετε πάντα το smartphone σας. Επίσης, μην ξεχνάτε, πολλές φορές αφήνουμε αυτές τις συσκευές σε μέρη πέρα από την επίβλεψή μας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα.
Ποιες είναι οι απαιτήσεις για τη χρήση του NameDrop;
Για να λειτουργήσει το NameDrop, πρέπει να πληρούνται αρκετές προϋποθέσεις. Και οι δύο χρήστες χρειάζονται ένα iPhone ενημερωμένο σε iOS 17.1. Ένα ρολόι ενημερωμένο σε watchOS 10.1 μπορεί επίσης να λειτουργήσει. Αυτή η εναλλακτική λύση λειτουργεί με οποιοδήποτε iPhone που μπορεί να εκτελεί το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα.
Όπως αναφέραμε, το iPhone δεν είναι το μόνο προϊόν της Apple που υποστηρίζει το NameDrop. Εάν έχετε ένα νεότερο Apple Watch, μπορείτε επίσης να ανακτήσετε στοιχεία επικοινωνίας από άλλα iPhone και άλλα smartwatch της Apple.
Πώς λειτουργεί η μεταφορά για αυτές τις συσκευές;
Για να ξεκινήσετε μια μεταφορά από το ένα ρολόι στο άλλο, πρέπει να ανοίξετε τις Επαφές και να αγγίξετε τη φωτογραφία σας. Επιλέξτε Κοινή χρήση και αναπτύξτε τη φορητή συσκευή.
Δεν χρειάζεται να πιαστείτε από τα χέρια για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή δεδομένων. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να μοιραστείτε οικειοθελώς τις πληροφορίες σας.
Αλλά είναι καλό να γνωρίζετε ότι θα λειτουργήσει μόνο με ορισμένα μοντέλα Apple Watch. όπως Ultra, Series 7 και μεταγενέστερες, και δεύτερης γενιάς SE.
Επιπλέον, και οι δύο πρέπει να συνδεθείτε στο iCloud με ενεργοποιημένο το NameDrop. Είναι διαθέσιμο από προεπιλογή όταν ενημερώνετε το λειτουργικό σύστημα στην τελευταία έκδοση.
Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου προστασίας του NameDrop και ότι μάθατε κάποιες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτήν την καινοτόμο εναλλακτική λύση που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στους χρήστες iOS. Αν πιστεύετε ότι έχουμε παραλείψει κάτι σημαντικό, ενημερώστε μας στα σχόλια. Θα το διαβάσουμε.